Brygger: Vidar Bentestuen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 7A Weizen/Weissbier OG: 1053 FG: 1008 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,9% Beregnet IBU: 17,0 Beregnet farge: 10 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 1800g Pilsnermalt 3 EBC 1500g Hvetemalt 4 EBC 1000g Hveteflak 3 EBC 170g Munchermalt 20 EBC 85g Crystal malt 120 EBC 57g Acid malt 3 EBC 150g DME 8 EBC [B]Humle og krydder[/B] 30g Hallertauer Hersbrucket alpha 4% 60 minutter 15g Hallertauer Hersbrucket alpha 4% 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 43 grader i 15 minutter 51 grader i 15 minutter 67 grader i 75 minutter 75 grader i 10 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp 300 Hefeweizen Gjærmengde: 1 rør 1,5 liter starter Informasjon om gjæring: Gjæret på 18 grader i to uker. Første uken uten lokk på gjæringskaret. Høstet toppgjær etter 24 timer, og etter 48 timer. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. februar 2013 Flasket: 5. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N