Brygger: Vidar Bentestuen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7A Weizen/Weissbier
OG: 1053
FG: 1008
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 17,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
1800g     Pilsnermalt      3 EBC     
1500g     Hvetemalt        4 EBC
1000g     Hveteflak         3 EBC
  170g     Munchermalt  20 EBC
    85g    Crystal malt  120 EBC
    57g    Acid malt         3 EBC
  150g    DME                8 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
30g Hallertauer Hersbrucket   alpha 4%      60 minutter
15g Hallertauer Hersbrucket   alpha 4%        5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
43 grader i 15 minutter
51 grader i 15 minutter
67 grader i 75 minutter
75 grader i 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp 300 Hefeweizen
Gjærmengde: 1 rør 1,5 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18 grader i to uker.
Første uken uten lokk på gjæringskaret.
Høstet toppgjær etter 24 timer, og etter 48 timer.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2013
Flasket: 5. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N