Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1065
FG: 1010
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 88,0l
Alkoholstyrke: 7,0%
Beregnet IBU: 100,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Ale malt 20,4kg
Hvetemal Lys 2,38kg
Sjokolademalt 1,02kg

[B]Humle og krydder[/B]
Bitterhumle Galena 13% 225gr 90 min
Smakshumle Cascade 6% 400gr 15 min
Aromahumle Colombus 14,3% 
0 min
TørrhumlingChinook 11% 1oogr
(25gr i hvert gjæringskar.

[B]Andre ingredienser[/B]
30 gr kalsiumklorid i innmesking

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmeskingstemp. 65grader i 60 min. 60-65 liter vann i innmesking. Overvann 20 liter (76 grader) 3 ganger i løpet av avrenningsperioden.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: SafAle 04
Gjærmengde: ca 1,5 liter
Informasjon om gjæring:
Dagen før brygging kokte opp 4 flasker vørterøl for å koke ut co2.
Tilsatte 4 ss maltextrakt. kjølte ned til 2o grader og pisket inn 4 ss Safale 04. Gjæringstemperatur 17-18 grader

[B]Kommentarer[/B]
Kan være noe alkoholsvak iflg klassifisering.
Utregning av IBU og alkohol ved hjelp av et XL-skjema tilsendt av en annen brygger. Navnet på skjema/utregning kjenner jeg ikke til. Mitt bryggeutstyr består av kokekar 100L, meskekar (isolert) 100L og vanntank (termostat på 76grader) 100L.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. august 2014
Flasket: 3. september 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N