Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6C Imperial IPA OG: 1065 FG: 1010 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 88,0l Alkoholstyrke: 7,0% Beregnet IBU: 100,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Ale malt 20,4kg Hvetemal Lys 2,38kg Sjokolademalt 1,02kg [B]Humle og krydder[/B] Bitterhumle Galena 13% 225gr 90 min Smakshumle Cascade 6% 400gr 15 min Aromahumle Colombus 14,3% 0 min TørrhumlingChinook 11% 1oogr (25gr i hvert gjæringskar. [B]Andre ingredienser[/B] 30 gr kalsiumklorid i innmesking [B]Meskeinformasjon[/B] Innmeskingstemp. 65grader i 60 min. 60-65 liter vann i innmesking. Overvann 20 liter (76 grader) 3 ganger i løpet av avrenningsperioden. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: SafAle 04 Gjærmengde: ca 1,5 liter Informasjon om gjæring: Dagen før brygging kokte opp 4 flasker vørterøl for å koke ut co2. Tilsatte 4 ss maltextrakt. kjølte ned til 2o grader og pisket inn 4 ss Safale 04. Gjæringstemperatur 17-18 grader [B]Kommentarer[/B] Kan være noe alkoholsvak iflg klassifisering. Utregning av IBU og alkohol ved hjelp av et XL-skjema tilsendt av en annen brygger. Navnet på skjema/utregning kjenner jeg ikke til. Mitt bryggeutstyr består av kokekar 100L, meskekar (isolert) 100L og vanntank (termostat på 76grader) 100L. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 14. august 2014 Flasket: 3. september 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N