Brygger: Tore Garder Larsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1076 FG: 1021 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,3% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 36,7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,5 kg Münich Lys 1 kg Caramel malt Mørk 1 kg Caramel malt Pils 0,1 kg Pale Chocolate [B]Humle og krydder[/B] Hallertauer Mittelfrüh [B]Andre ingredienser[/B] Mesking: Salter pH 5,2 buffer Koking: Gjærnæring Irish Moss Servomyces [B]Meskeinformasjon[/B] 1 trinns mesking ved 67C, medium body i 1 time 10 minutter utmesking ved 78C Sparging med 78C vann. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German bock Gjærmengde: 3 rør Informasjon om gjæring: 2,7 liter gjærstarter i ett døgn. 14 dager ved 13C 3 dager ved 16C Trinnvis reduksjon av temperatur ned til 1C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. november 2013 Flasket: 14. desember 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N