Brygger: Tore Garder Larsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1076
FG: 1021
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 36,7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,5 kg Münich Lys
1 kg Caramel malt Mørk
1 kg Caramel malt Pils
0,1 kg Pale Chocolate

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfrüh

[B]Andre ingredienser[/B]
Mesking:
Salter
pH 5,2 buffer

Koking:
Gjærnæring
Irish Moss
Servomyces

[B]Meskeinformasjon[/B]
1 trinns mesking ved 67C, medium body i 1 time
10 minutter utmesking ved 78C
Sparging med 78C vann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German bock
Gjærmengde: 3 rør
Informasjon om gjæring:
2,7 liter gjærstarter i ett døgn.
14 dager ved 13C
3 dager ved 16C
Trinnvis reduksjon av temperatur ned til 1C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. november 2013
Flasket: 14. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N