Brygger: Gøran Berdal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9D Baltisk porter
OG: 1,071
FG: 1,015
Mengde vørter: 29,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 37,6
Beregnet farge: 82,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,7 kg Marit Otter Pale malt (5,9 EBC)
500 gram Carafa I
200 gram Melanoidin
130 gram Caraaroma
130 gram Special B malt (355 EBC)
100 gram Biscuit Malt (45 EBC)
100 gram Black Barley (stout) (985 EBC)
100 gram Carafa Special III
100 gram Roasted Barley (590 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
40 g EKG (5.0%AA) 60 min
40 g Fuggles (4.5%AA) 25 min
40 g Fuggles (4.5%AA) 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 65˙C
60 min 68˙C
15 min 75˙

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP005
Gjærmengde: 2 rør
Informasjon om gjæring:
Gjæret 4 uker på 22˙C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. desember 2015
Flasket: 5. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N