Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 12D Flamsk brun/Oud bruin
OG: 1066
FG: 1006
Mengde vørter: 40,0l
Mengde ferdig øl: 39,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 35 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
ilsner Malt 3 EBC	 	3	EBC	 	5000	g
Cara Munich 100 EBC	 	120	EBC	 	250	g
Aroma Malt 150 EBC	 	150	EBC	 	250	g
Munich Malt 20 EBC	 	25	EBC	 	1000	g
Dry Light Extract	 	8	EBC	 	2000	g
Spesial W 300 EBC	 	300	EBC	 	700	g
Wheat Malt	 	3	EBC	 	500	g

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Golding	4.4%	alpha	 	44	g	 	60	minutes
Hallertauer Mittelfruh	5%	alpha	 	59	g	 	60	minutes

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
68 graders mesk i kjøleboks i 60 minutter (20 liter 76 gr., skyllevann 80 grader (ca 30 liter)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP011/WLP655
Gjærmengde: ett rør
Informasjon om gjæring:
Forgjæring med alegjær, WLP011, stor starter, i vanlig hvit bøtte. Gjæres ned til 1020-1015 og stikkes så om til en BetterBottle og en vinballong, halvparten i hver.. Tilsetter så 1 pakker Roseleare Blend i hvert av karene. 40 gr. amerikanske eiketerninger, medium toast (bryggselv) ligger med i hele gjæringstiden. Disse taes fra forrige batch, og fordeles på de to sekundærkarene. SG 13.12.2013 = 1015. Stukket om 15.12.2013, til en vinballong og en BetterBottle. Tilsatte 40 gr. brukte eiketerninger fra forrige batch med Oud Bruin. 20.12.2013 tilsatte jeg utterligere 90 gr, eiketerninger, som hadde ligget i øl og cognac (dekantert). 20.12.2013 var det liten aktivitet i den ene beholderen (BetterBottle). Kan ha vært den ene gjærpakken, den blåste seg nsten ikke opp. Heller et rør WLP 665 i dette karet 30.12.2013.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. desember 2013
Flasket: 14. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F