Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7B Dunkelweizen
OG: 1,052
FG: 1,012
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 15,3
Beregnet farge: 34,3 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,6 kg Hvetemalt
1,2 kg Münchenermalt
1,2 kg Viennamalt
0,15 kg Carafa special 3
0,17 kg sukker til priming på flasker

[B]Humle og krydder[/B]
20 gram Hallertauer Mittelfrüh humle (4,6%) i 60 minutter
20 gram Hallertauer Mittelfrüh humle (4,7%) i 20 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
14 gram ph 5,2 stabilizer i meskevannet
1/2 tablett Whirfloc siste 10 minutter av koketiden
1 tsk Wyeast gjærnæring siste 10 minutter av koketiden

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 minutter enstegsmesk 67 grader Celsius
13,5 liter vann til innmesking
24 liter vann til kontinuerlig skylling, 78 grader C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 300
Gjærmengde: 1 rør + starter
Informasjon om gjæring:
Tilsatt ren O2 etter nedkjøling
Gjæret 14 dager, 18 grader Celsius

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. januar 2014
Flasket: 6. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N