Brygger: Pål Enger
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 10D Saison)
Ekstra ingredienser: Multer
OG: 1080
FG: 1020
Mengde vørter: 9,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 8,0%
Beregnet IBU: 70,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3kg Coopers light liquid malt extract
1kg Hvetespraymalt
1/4kg Crystal malt (150ebc)
1kg lys spraymalt

[B]Humle og krydder[/B]
Bitring: Saaz, Perle

Ellers:
Willamette, Hallertau Hersbrucker, East Kent Goldings

[B]Andre ingredienser[/B]
1,5kg multer

[B]Meskeinformasjon[/B]
Steeping av krystallmalt i 30 min.  Varm opp, tilsett ekstrakt, varm opp igjen.   1kg lys ekstrakt koker i separat kjele med bitterhumle.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast3724+wy3711
Gjærmengde: 1pk + 1pk
Informasjon om gjæring:
Gjæret 1 uke med wyeast 3724 til aktiviteten var blitt lav.  Tilsatt råsaft av 1,5kg multer og wyeast 3711.  Lagret 1 måned, tappet på cornelius, og lagret til nå.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. november 2014
Flasket: 17. mars 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F