Brygger: tom dahlberg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 5A Engelsk brown ale)
Ekstra ingredienser: Pekannøtter
OG: 1059
FG: 1013
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 49,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain
0,83 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain
0,83 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain
0,42 kg Cara-Pils/Dextrine (20,0 EBC) Grain
0,31 kg Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (600,0 EBC) Grain
0,7 kg Pecan nøtter

[B]Humle og krydder[/B]
65 min 35,00 gm Chinook [12,50 %] (65 min) Hops
30 min 10,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (30 min) Hops
30 min 20,00 gm Williamette [5,50 %] (30 min) Hops
0 min 15,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (0 min) Hops
0 min 25,00 gm Williamette [5,50 %] (0 min) Hops

[B]Andre ingredienser[/B]
14,00 gm PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 min) Misc
15 min 2,64 items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 min) Misc
5 min 2,63 tsp WLN1000 Gjærnæring (Boil 5,0 min)Misc

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 90 min
77 grader i 15 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: Starter på 1900 ml
Informasjon om gjæring:
8 dager i 19 grader med tempstyring.
6 dager i 21 grader med tempstyring

[B]Kommentarer[/B]
Pekannøtter ristet i treomganger på 140 grader i 15 min hver gang. Pekannøtter i hele meskeprosessen.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. januar 2013
Flasket: 5. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N