Brygger: Kolbjørn Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9C Foreign extra stout
OG: 1067
FG: 1020
Mengde vørter: 44,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 42,4
Beregnet farge: 64 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10    kg Pale malt 
1.3   kg English Amber malt
0,6   kg Cara 20 EBC malt
0,6   kg British Dark Crystal malt
0,45 kg Chokolate Malt
0,85 kg Black Malt

[B]Humle og krydder[/B]
50g TARGET 12% i 60 min
50g EAST KENT GOLDINGS 5% i 15 min
50g EAST KENT GOLDINGS 5% i 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
2 ts natron og 5 g kalsiumklorid for vannjustering

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 68 grader i en time

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2 rør i starter på 4 liter på magnetrører
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 19 grader i 14 dager. 21 grader de siste  fire dagene.

[B]Kommentarer[/B]
Brygg nr.7 på Speidel 50L

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. desember 2012
Flasket: 10. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N