Brygger: Kolbjørn Haugen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9C Foreign extra stout OG: 1067 FG: 1020 Mengde vørter: 44,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 42,4 Beregnet farge: 64 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10 kg Pale malt 1.3 kg English Amber malt 0,6 kg Cara 20 EBC malt 0,6 kg British Dark Crystal malt 0,45 kg Chokolate Malt 0,85 kg Black Malt [B]Humle og krydder[/B] 50g TARGET 12% i 60 min 50g EAST KENT GOLDINGS 5% i 15 min 50g EAST KENT GOLDINGS 5% i 1 min [B]Andre ingredienser[/B] 2 ts natron og 5 g kalsiumklorid for vannjustering [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket på 68 grader i en time [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2 rør i starter på 4 liter på magnetrører Informasjon om gjæring: Gjæret på 19 grader i 14 dager. 21 grader de siste fire dagene. [B]Kommentarer[/B] Brygg nr.7 på Speidel 50L [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. desember 2012 Flasket: 10. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N