Brygger: Gard W. Karlsnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10B Lys sterk belgisk ale
OG: 1,061
FG: 1,003
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 29,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8000 g Pilsner malt (3 EBC)
3000 g sukker (tilsatt ved -20 min. kok)
2000 g Torrified wheat (4 EBC)
1500 g Carapils (5 EBC)
1000 g Biscuit malt (50 EBC)
500 g lettkokte havregryn
100 g Special B (350 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
-60 min:
90 g Styrian Goldings (5,4 %)

-15 min:
50 g Styrian Goldings (5,4 %)

-2 min:
50 g Styrian Goldings (5,4 %)

[B]Andre ingredienser[/B]
400 g rosiner (kokt i 30 minutter)
2 tsk. gjærnæring
2 stk. Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking, 45 minutter @ 65 grader.
Partiskylling ved 78 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP500, WLP530
Gjærmengde: Hhv 2 og 1 rør
Informasjon om gjæring:
24 dager @ ca 17 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. november 2013
Flasket: 4. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N