Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1,097
FG: 1,017
Mengde vørter: 11,0l
Mengde ferdig øl: 9,0l
Alkoholstyrke: 10,5%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 42 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt 84 %
Special B 6 %
Aromatic malt 4 %
Aciduated malt 2 %
Mørk kandissirup 4 %

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum @ 60 min 20 IBU
Mittelfrüh @ 15 min 3 IBU
Mittelfrüh @ 2 min 1 IBU

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc
Brewers Clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 C, 60 minutter i kjøleboks.
Skylt med 3 liter vann.
Ingen annen vannjustering enn syremalt i maltmiksen.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: Slurry, 100 ml
Informasjon om gjæring:
18-20 grader, 16 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. november 2016
Flasket: 4. desember 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F