Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 12C Flamsk rød
OG: 1047
FG: 1008
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 15,0
Beregnet farge: 49 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	1546	g	
Vienna	7	EBC	1134	g	
Aroma Malt	150	EBC	773	g	
Munich Malt	20	EBC	515	g	
Cara Munich I	100	EBC	618	g	
Special B	300	EBC	515	g	
Wheat Malt	3	EBC	206	g	
Unmalted Wheat	3	EBC	825	g

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfruh	4.7	%	25	g	60	min	
Hallertauer Mittelfruh	4.7	%	25	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
2,5 kg blåbær

[B]Meskeinformasjon[/B]
70 graders mesk i 60 minutter, hev så til 76 grader i 10 min,skyllevann 80 grader. Kok to timer.

Umaltet hvete meskes, sammen med 10 % av malten, separat på 63 gr. i 15 min før det meskes sammen med resten av malten.

Solerabrygging på eikefat

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3763 Roesela 
Gjærmengde: 4 pk.
Informasjon om gjæring:
4 pk Wyeast 3763 Roeselare Blend. Supplert med 50 gr. US05 09.02.2016. 

Brukt 1/2 kg Demerasukker for å få opp OG. Oksygen i ett minutt før gjær ble tilsatt.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. februar 2016
Flasket: 13. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F