Brygger: Aleksander Baustad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1A Moderne lys lager
OG: 1052
FG: 1010
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,5l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4750 gram Castle Pilsner (Belgisk)
1000 gram Weyerman Munich 10L
200 gram Bestmaltz Hvetemalt

[B]Humle og krydder[/B]
150 gram Summit pellets 16.8% Mashhops 85 min
20 gram Summit pellets 16,8% 15 min
15 gram Summit pellets 16,8% 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tbs. PH 5,2 Stabilizer i mesk
0,5 tablett whirfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
15 min 50 grader
60 min 65 grader
10 min 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock Lager
Gjærmengde: 2 pakker i 2.5 liter starter
Informasjon om gjæring:
For å få nok gjær ble det brukt en pakke i 2.5 liter starter i to omganger. 

Gjæret på 10 grader i 3 uker.

[B]Kommentarer[/B]
Brygget etter Erik Schønsee sin oppskrift.

IBU er vanskelig å beregne ettersom mashhopping ikke er en nøyaktik vitenskap. Men det antas å ligge rundt 40 IBU.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. januar 2013
Flasket: 18. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N