Brygger: Aleksander Baustad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1A Moderne lys lager OG: 1052 FG: 1010 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 23,5l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 10 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4750 gram Castle Pilsner (Belgisk) 1000 gram Weyerman Munich 10L 200 gram Bestmaltz Hvetemalt [B]Humle og krydder[/B] 150 gram Summit pellets 16.8% Mashhops 85 min 20 gram Summit pellets 16,8% 15 min 15 gram Summit pellets 16,8% 2 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 tbs. PH 5,2 Stabilizer i mesk 0,5 tablett whirfloc [B]Meskeinformasjon[/B] 15 min 50 grader 60 min 65 grader 10 min 78 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock Lager Gjærmengde: 2 pakker i 2.5 liter starter Informasjon om gjæring: For å få nok gjær ble det brukt en pakke i 2.5 liter starter i to omganger. Gjæret på 10 grader i 3 uker. [B]Kommentarer[/B] Brygget etter Erik Schønsee sin oppskrift. IBU er vanskelig å beregne ettersom mashhopping ikke er en nøyaktik vitenskap. Men det antas å ligge rundt 40 IBU. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. januar 2013 Flasket: 18. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N