Brygger: Thomas Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1058
FG: 1017
Mengde vørter: 59,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 28,6
Beregnet farge: 67,9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11.300 kg Maris Otter Malt (79.3%)
1.300 kg Brown Malt (9.12%)
1.100 kg Caramalt (7.72%)
0.550 kg Carafa special III malt (3.86%)

[B]Humle og krydder[/B]
110.0 g Fuggles (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
60.0 g Fuggles (4.7% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.2 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
20 minutter på 65 grader
50 minutter på 67 grader
Ingen utmesk

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013
Gjærmengde: 3 rør i 3 liter starter
Informasjon om gjæring:
14 dager på 19 grader Primærgjæring 
14 dager på 20 grader Ettergjæring på flaske

[B]Kommentarer[/B]
Primet med 290g sukker. ca 5g Nottingham

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. desember 2012
Flasket: 29. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N