Brygger: Thomas Hagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1058 FG: 1017 Mengde vørter: 59,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 28,6 Beregnet farge: 67,9 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11.300 kg Maris Otter Malt (79.3%) 1.300 kg Brown Malt (9.12%) 1.100 kg Caramalt (7.72%) 0.550 kg Carafa special III malt (3.86%) [B]Humle og krydder[/B] 110.0 g Fuggles (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L) 60.0 g Fuggles (4.7% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.2 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 20 minutter på 65 grader 50 minutter på 67 grader Ingen utmesk [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP013 Gjærmengde: 3 rør i 3 liter starter Informasjon om gjæring: 14 dager på 19 grader Primærgjæring 14 dager på 20 grader Ettergjæring på flaske [B]Kommentarer[/B] Primet med 290g sukker. ca 5g Nottingham [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. desember 2012 Flasket: 29. desember 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N