Brygger: Brede Venås
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1B Internasjonal lager
OG: 1,049
FG: 1,009
Mengde vørter: 60,0l
Mengde ferdig øl: 57,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 18,3
Beregnet farge: 5,6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7,50 kg  Pilsner 65,2 %        
2,00 kg Corn, Flaked     17,4 %        
2,00 kg Rice, Flaked     17,4 %

[B]Humle og krydder[/B]
16,66 g               Hallertau Magnum [14,00 %] - First Wort  Hop       12,1 IBUs     
13,33 g               Hallertau Magnum [14,00 %] - Boil 30,0 m Hop       6,3 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
11,11 g  Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)-             
8,89 ml   Lactic Acid (Mash 60,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Protein Rest      Add 49,29 l of water at 57,9 C          55,0 C        30 min        
Saccharification  Heat to 64,0 C over 15 min              64,0 C        75 min        
Mash Out          Heat to 75,6 C over 10 min              75,6 C        10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wlp 940 mexican lage
Gjærmengde: 970 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
Startet gjæring på 10 grader
 gjæret i 5 dager så hevet til 12 grader i 7 dager kaldt i 2 dager før tapping på fat

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. desember 2014
Flasket: 3. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F