Brygger: Brede Venås Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1B Internasjonal lager OG: 1,049 FG: 1,009 Mengde vørter: 60,0l Mengde ferdig øl: 57,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 18,3 Beregnet farge: 5,6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7,50 kg Pilsner 65,2 % 2,00 kg Corn, Flaked 17,4 % 2,00 kg Rice, Flaked 17,4 % [B]Humle og krydder[/B] 16,66 g Hallertau Magnum [14,00 %] - First Wort Hop 12,1 IBUs 13,33 g Hallertau Magnum [14,00 %] - Boil 30,0 m Hop 6,3 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 11,11 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)- 8,89 ml Lactic Acid (Mash 60,0 mins) [B]Meskeinformasjon[/B] Protein Rest Add 49,29 l of water at 57,9 C 55,0 C 30 min Saccharification Heat to 64,0 C over 15 min 64,0 C 75 min Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wlp 940 mexican lage Gjærmengde: 970 milliarder celle Informasjon om gjæring: Startet gjæring på 10 grader gjæret i 5 dager så hevet til 12 grader i 7 dager kaldt i 2 dager før tapping på fat [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. desember 2014 Flasket: 3. januar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F