Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6E New England IPA OG: 1062 FG: 1010 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 55,0l Alkoholstyrke: 6,8% Beregnet IBU: 49,0 Beregnet farge: 15 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5 EBC 12000 g Crystal Malt 120 EBC 500 g Cara Pils 5 EBC 500 g Flaked Oats 4 EBC 1100 g Cane Sugar (light) 20 EBC 330 g [B]Humle og krydder[/B] Citra 14.2 % 100 g 3 min Mosaic 11.8 % 100 g 3 min Simcoe 13.0 % 100 g 3 min Citra 13.5 % 100 g dry Mosaic 12.0 % 100 g dry Simcoe 13.0 % 100 g dry Columbus 67.0 % 12 g 60 min Bitterhumle erstattes med 10 mL HopShot,Den nederste linjen med Columbus er for å regne ut effekten av HopShot. Tørrhumling: 100 gram Simcoe 100 gram Citra 100 gram Mosaic [B]Andre ingredienser[/B] IrishMoss og gjærnæring. 20 gram kalsiumsulfat og 20 gr. kalsiumklorid i mesk. Tre korker Lactol. [B]Meskeinformasjon[/B] Mash step 52 °C 20 min Mash step 67 °C 45 min Utmesk 72 °C 5 min Innmesk 56 °C 1 min NoSparge. 70 liter meskevann. Flaked oats er vanlige havregryn. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US05 Gjærmengde: 50 gram Informasjon om gjæring: 17 gr. 7 dager og 7 dager på 20-21 grader [B]Kommentarer[/B] 300 gram humle (3min humlen i denne kalkulatoren) tilsettes i whirlpool ved 80 grader. Vent 30 min før videre nedkjøling og sirkulering. Tørrhumles med med 100 gram Simcoe etter to dager, 100 gram Citra etter fire dager og tilslutt 100 Mosaic siste fem til syv dager. Overføres til corny i et "lukket" oksygenfritt system. Naturlig karbonering. Kok 60 min. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. januar 2018 Flasket: 10. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N