Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6E New England IPA
OG: 1062
FG: 1010
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 55,0l
Alkoholstyrke: 6,8%
Beregnet IBU: 49,0
Beregnet farge: 15 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt	5	EBC	12000	g	
Crystal Malt	120	EBC	500	g	
Cara Pils	5	EBC	500	g	
Flaked Oats	4	EBC	1100	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	330	g

[B]Humle og krydder[/B]
Citra	14.2	%	100	g	3	min	
Mosaic	11.8	%	100	g	3	min	
Simcoe	13.0	%	100	g	3	min	
Citra	13.5	%	100	g	dry		
Mosaic	12.0	%	100	g	dry		
Simcoe	13.0	%	100	g	dry		
Columbus	67.0	%	12	g	60	min	
Bitterhumle erstattes med 10 mL HopShot,Den nederste linjen med Columbus er for å regne ut effekten av HopShot.
Tørrhumling:
100 gram Simcoe 
100 gram Citra
100 gram Mosaic

[B]Andre ingredienser[/B]
IrishMoss og gjærnæring.
20 gram kalsiumsulfat og 20 gr. kalsiumklorid i mesk. Tre korker Lactol.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step	52	°C	20	min	
Mash step	67	°C	45	min	
Utmesk	72	°C	5	min	
Innmesk	56	°C	1	min	

NoSparge. 70 liter meskevann.
Flaked oats er vanlige havregryn.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US05
Gjærmengde: 50 gram
Informasjon om gjæring:
17 gr. 7 dager og 7 dager på 20-21 grader

[B]Kommentarer[/B]
300 gram humle (3min humlen i denne kalkulatoren) tilsettes i whirlpool ved 80 grader. Vent 30 min før videre nedkjøling og sirkulering.

Tørrhumles med med 100 gram Simcoe etter to dager, 100 gram Citra etter fire dager og tilslutt 100 Mosaic siste fem til syv dager.

Overføres til corny i et "lukket" oksygenfritt system. Naturlig karbonering.
Kok 60 min.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. januar 2018
Flasket: 10. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N