Brygger: Håvard Vågstøl
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8B Sweet stout
OG: 1053
FG: 1020
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 4,3%
Beregnet IBU: 28,1
Beregnet farge: 65 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.20 kg Pale Malt (2 Row) UK
0.75 kg Caramel/Crystal Malt - 60L
0.75 kg Wheat Malt
0.35 kg Chocolate Malt
0.22 kg Roasted Barley

0.25 kg Lactose

[B]Humle og krydder[/B]
23 g Simcoe 12,7% 60min

[B]Andre ingredienser[/B]
1tsp Irish Moss
1tsp Wyeast Yeast Nutrient

[B]Meskeinformasjon[/B]


[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lallemand Nottingham
Gjærmengde: 11g
Informasjon om gjæring:
18-19 grader i cirka 30 dager, før fatlagring ved kjellertemperatur.

[B]Kommentarer[/B]
I utgangspunktet basert på en oppskrift fra HomeBrewTalk:
http://www.homebrewtalk.com/f68/deception-cream-stout-141483/

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. desember 2012
Flasket: 1. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F