Brygger: Rune Aasprong
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13G Klassisk norsk hjemmebrygg
OG: 1064
FG: 1014
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 33 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3500 Smoked Malt
1000 gram Pale Malt, Maris Otter
800 gram Munich Malt
550 g Caramel/Crystal Malt 30L
10 g Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
28 gram Northern Brewer (10.5%) @ 60 min boil
20 gram Northern Brewer (10,50 %) @  20,0 min boil.
20,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 0,0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
500 g einebær busk (greiner med busk og bær) - Lagt i oppvarming av vannet til bryggingen og brukt til mash (18.5L @73.1C)

0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 C @ 90 min. Fly sparge med 13.4 L vann @ 76.6 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs WLP300
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
14 dager på 20 grader i mørkt rom.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. august 2012
Flasket: 28. august 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N