Brygger: Bernt Konradsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4D Engelsk golden ale
OG: 57
FG: 9
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 44,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 2 kg
Pilsner Malt 8 kg
Lys Candis sukker 0,75 kg
Ris Flake 1 kg
Crystal (60-80 EBC) 0,3 kg
Valset Havre 0,5 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Centennial 50 gram (alfa 9,4%)

Styrian Goldings 50 gram (alfa3,9%)

Hersbrucker 50 gram (alfa 3,2%)

East Kent Goldings 50 gram (alfa 5,8%)

[B]Andre ingredienser[/B]
Natriumbikarbonat 20 gram til pH justering av råvann.

Klarurt til klaring 18 gram ( tilsatt 15 min før kokeslutt)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesketrinn 1 :  45 minutt
56 - 58 gr. C

Mesketrinn 2 : 45 minutt
65 - 68 gr. C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Saale US - 05
Gjærmengde: 22 gram
Informasjon om gjæring:
1. gjæring i 5 døgn ca. 18 gr. C

Omstikking og 2. gjæring i 8 døgn. ca. 15 gr. C

[B]Kommentarer[/B]
Ølet er fylt på Corneliusfat og trykksatt før tapping

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. februar 2015
Flasket: 10. mars 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F