Brygger: Bernt Konradsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4D Engelsk golden ale OG: 57 FG: 9 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 44,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 10 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 2 kg Pilsner Malt 8 kg Lys Candis sukker 0,75 kg Ris Flake 1 kg Crystal (60-80 EBC) 0,3 kg Valset Havre 0,5 kg [B]Humle og krydder[/B] Centennial 50 gram (alfa 9,4%) Styrian Goldings 50 gram (alfa3,9%) Hersbrucker 50 gram (alfa 3,2%) East Kent Goldings 50 gram (alfa 5,8%) [B]Andre ingredienser[/B] Natriumbikarbonat 20 gram til pH justering av råvann. Klarurt til klaring 18 gram ( tilsatt 15 min før kokeslutt) [B]Meskeinformasjon[/B] Mesketrinn 1 : 45 minutt 56 - 58 gr. C Mesketrinn 2 : 45 minutt 65 - 68 gr. C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Saale US - 05 Gjærmengde: 22 gram Informasjon om gjæring: 1. gjæring i 5 døgn ca. 18 gr. C Omstikking og 2. gjæring i 8 døgn. ca. 15 gr. C [B]Kommentarer[/B] Ølet er fylt på Corneliusfat og trykksatt før tapping [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. februar 2015 Flasket: 10. mars 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F