Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1060
FG: 1018
Mengde vørter: 77,0l
Mengde ferdig øl: 54,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 50 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 2: 8000 gr.
Pilsner: 4000 gr.
Caramunich 3: 2500 gr.
Crystal 240: 1500 gr.
Melandoin: 1500 gr.
Lys choko: 500 gr.

[B]Humle og krydder[/B]
100 gr. Saaz 3.8% pellets  60 min.
100 gr. Saaz 3.8% pellets  15 min.
100 gr. Saaz 3.8% pellets   5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tabl. protafloc 10 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 C. 80 min.
78 C. 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2308
Gjærmengde: 1 l. slurry  5 gen.
Informasjon om gjæring:
21 dager 9 C.

[B]Kommentarer[/B]
Koketid 90 min.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. august 2017
Flasket: 28. august 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N