Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1060 FG: 1018 Mengde vørter: 77,0l Mengde ferdig øl: 54,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 24,0 Beregnet farge: 50 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich 2: 8000 gr. Pilsner: 4000 gr. Caramunich 3: 2500 gr. Crystal 240: 1500 gr. Melandoin: 1500 gr. Lys choko: 500 gr. [B]Humle og krydder[/B] 100 gr. Saaz 3.8% pellets 60 min. 100 gr. Saaz 3.8% pellets 15 min. 100 gr. Saaz 3.8% pellets 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] 1 tabl. protafloc 10 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 68 C. 80 min. 78 C. 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2308 Gjærmengde: 1 l. slurry 5 gen. Informasjon om gjæring: 21 dager 9 C. [B]Kommentarer[/B] Koketid 90 min. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. august 2017 Flasket: 28. august 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N