Brygger: Erik Nygaard
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
OG: 1060
FG: 1012
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 54,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5,5 kg Maris Oter
0,5 kg Wienermalt
0,3 kg Crystal 120

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Northern Brewer @ 60
15 g Bobek @ 30
15 g EKG @30
20 g Bobek @15
30 g EKG @ 15
15 g Bobek @ whirpool
15 g EKG @ whirpool

[B]Andre ingredienser[/B]
I meskevann
1,2 ts kalsiumklorid
1,1 ts kritt
1 ts gips
0,9 ts natron
1,2 ts laktol

I skyllevann
0,6 ts gips
0,8 ts kalsiumklorid

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader i 75 min + mashout

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast1318
Gjærmengde: Sånn ca passe
Informasjon om gjæring:
10 dager på 18 grader, opp til 23 til ferdig. Cold crash. Opp til 23 for flasking

[B]Kommentarer[/B]
Karbonert med krausen fra tilbakeholdt vørter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. februar 2018
Flasket: 23. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N