Brygger: Erik Nygaard Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale OG: 1060 FG: 1012 Mengde vørter: 24,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 54,0 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5,5 kg Maris Oter 0,5 kg Wienermalt 0,3 kg Crystal 120 [B]Humle og krydder[/B] 25 g Northern Brewer @ 60 15 g Bobek @ 30 15 g EKG @30 20 g Bobek @15 30 g EKG @ 15 15 g Bobek @ whirpool 15 g EKG @ whirpool [B]Andre ingredienser[/B] I meskevann 1,2 ts kalsiumklorid 1,1 ts kritt 1 ts gips 0,9 ts natron 1,2 ts laktol I skyllevann 0,6 ts gips 0,8 ts kalsiumklorid [B]Meskeinformasjon[/B] 65 grader i 75 min + mashout [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast1318 Gjærmengde: Sånn ca passe Informasjon om gjæring: 10 dager på 18 grader, opp til 23 til ferdig. Cold crash. Opp til 23 for flasking [B]Kommentarer[/B] Karbonert med krausen fra tilbakeholdt vørter. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. februar 2018 Flasket: 23. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N