Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1062
FG: 1015
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 86,0l
Alkoholstyrke: 6,5%
Beregnet IBU: 44,5
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
18 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang)
1.7 kg Caramalt (Viking)
1.1 kg Munchenermalt (Bamberg)
0.7 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany)
0.7 kg Svartmalt (Viking)
320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske

[B]Humle og krydder[/B]
70 gram Chinook pellets 11% 90 minutter
200 gram Northern Brewer pellets 10.55% 20 minutter
100 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 del kalsiumklorid i innmesking
1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid

[B]Meskeinformasjon[/B]
Direkte innmesking 67 grader med ca 55 liter vann.
Forsukringstid 60 min
Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Nottingham Ale Yest
Gjærmengde: 100 gram
Informasjon om gjæring:
Kokt 1 liter vørterøl for å få ut Co2, tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 20 grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær, laget dagen før brygging.
Gjæret på 18 til 19 grader i 18 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. november 2012
Flasket: 17. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N