Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1062 FG: 1015 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 86,0l Alkoholstyrke: 6,5% Beregnet IBU: 44,5 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 18 kg Pilsnermalt (Sophus Fuglesang) 1.7 kg Caramalt (Viking) 1.1 kg Munchenermalt (Bamberg) 0.7 kg Sjokolademalt (Heidelberg Germany) 0.7 kg Svartmalt (Viking) 320gr demerarasukker kokt i 1 liter vann for ettergjæring på flaske [B]Humle og krydder[/B] 70 gram Chinook pellets 11% 90 minutter 200 gram Northern Brewer pellets 10.55% 20 minutter 100 gram Saaz pellets 3.4% 10 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 del kalsiumklorid i innmesking 1 tablett Protafloc ved 10 minutter igjen av koketid [B]Meskeinformasjon[/B] Direkte innmesking 67 grader med ca 55 liter vann. Forsukringstid 60 min Deretter 76 grader vann for avrenning til 100 liter vørter i kokekar [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Nottingham Ale Yest Gjærmengde: 100 gram Informasjon om gjæring: Kokt 1 liter vørterøl for å få ut Co2, tilsatt 2 ss maltekstrakt. Nedkjølt til 20 grader og pisket inn 100 gr Nottingham Ale Yest tørrgjær, laget dagen før brygging. Gjæret på 18 til 19 grader i 18 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. november 2012 Flasket: 17. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N