Brygger: Robert Wikstrand Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,113 FG: 1,028 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 16,0l Alkoholstyrke: 12,4% Beregnet IBU: 77,0 Beregnet farge: 108 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Amt Name Type # %/IBU 9,13 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 78,1 % 0,85 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 2 7,2 % 0,56 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 3 4,8 % 0,42 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 4 3,6 % 0,28 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 5 2,4 % 0,45 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) Dry Extract 7 3,9 % [B]Humle og krydder[/B] 60,00 g Magnum [9,70 %] - First Wort 60,0 min Hop 6 46,3 IBUs 30,00 g Centennial [8,50 %] - Boil 20,0 min Hop 8 11,2 IBUs 30,00 g Experimental hop 2010/72/70 [12,00 %] - Hop 9 15,8 IBUs 30,00 g Saaz [2,80 %] - Boil 20,0 min Hop 10 3,7 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] dobbeltmesk, 1. 60 minutter @ 66C 2. ~40 min @ 66C 5,6 kg pale malt i mesk nr 1 Resten i mesk nr 2 (5,65 kg) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 3 pakker, rehydrert Informasjon om gjæring: Starter gjæringen på 16C og lar den stige naturlig til rundt 20. Setter den litt varmere mot slutten av gjæringstiden. [B]Kommentarer[/B] Brygget på Speidel 20 med dobbeltmesk. Starter med 23 liter vann. Ingen mineraltilsetninger i første mesk. Rører i mesken hvert 20. minutt for begge meskene. Ca 20 liter til start på mesk nr 2. Tilsetter 10g CaCO3 og 4g NaHCO3 i mesk nr 2. Kutter ned andre meskerunde til 40 minutter for å ikke få for lav pH. Dessuten stoppes tiden når man rører i mesken så effektiv tid blir nok nærmere 50 min uansett. Skyller med 4 liter vann. Tar ut en liter vørter og koker opp 450g spraymalt. preboil volum er 21 liter og gravity er 1.103. Dette var i høyeste laget, så koker opp en liter vann og har i. Pitcher gjær på 16C med brewers clarex og oksygenerer i 2 minutter. Starter gjæringen på 16C og lar den stige naturlig til rundt 20. Setter den litt varmere mot slutten av gjæringstiden. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. juli 2016 Flasket: 22. juli 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N