Brygger: Tore Bjørgo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1055 FG: 1016 Mengde vørter: 112,0l Mengde ferdig øl: 115,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 66 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 22 kg pale malt 2 kg havregryn 1,4 kg Roasted Barley 1,1 kg karamellmalt 1 kg kaffemalt 0,7 kg sjokolademalt [B]Humle og krydder[/B] 100 g Admiral (15,3%) 60 min. 50 g Nordbrauer (10,6%) 60 min. 100 g Golding (3,2%) 20 min. [B]Andre ingredienser[/B] 45 g kritt (i mesken) 10 g natron (i mesken) 400 g. Java kaffe, kaldtraktet i 10 liter vann, tilsatt i gjæringsfat 1 døgn før tapping. [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min. ved 65 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: DryEnglishAle WLP007 Gjærmengde: 2 rør, 4 l. starter Informasjon om gjæring: 6 uker på 18 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. desember 2013 Flasket: 11. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N