Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1055
FG: 1016
Mengde vørter: 112,0l
Mengde ferdig øl: 115,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 66 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
22 kg pale malt
2 kg havregryn
1,4 kg Roasted Barley
1,1 kg karamellmalt
1 kg kaffemalt
0,7 kg sjokolademalt

[B]Humle og krydder[/B]
100 g Admiral (15,3%) 60 min.
50 g Nordbrauer (10,6%) 60 min.
100 g Golding (3,2%) 20 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
45 g kritt (i mesken)
10 g natron (i mesken)
400 g. Java kaffe, kaldtraktet i 10 liter vann, tilsatt i gjæringsfat 1 døgn før tapping.

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min. ved 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: DryEnglishAle WLP007
Gjærmengde: 2 rør, 4 l. starter
Informasjon om gjæring:
6 uker på 18 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. desember 2013
Flasket: 11. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N