Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 51 FG: 11 Mengde vørter: 36,0l Mengde ferdig øl: 33,4l Alkoholstyrke: 5,4% Beregnet IBU: 43,0 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10000 gr. Pale Ale, Maris Otter, Thomas Fawcett. EBC 5 530 gr. Crystalmalt, Thomas Fawcett. EBC 120 [B]Humle og krydder[/B] 56 gr. Amarillo Pellet 8,85% 100g, IBU 8,85, tid 01:00 100 gr. Amarillo Pellet 8,85% 100g, IBU 8,85, tid 00:05 Tørrhumling 100 gr. Amarillo Pellet, IBU 8,85 tilsatt etter 8 dager. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk 67°C 67°C 75 min 78°C 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 California Gjærmengde: 2 "rør" Informasjon om gjæring: 29/8-2015 19 grader 30/8-2015 20 grader 5/9-2015 21 grader [B]Kommentarer[/B] Problemer med avtapping fra kokekjele gjorde at gjærbart volum (felt Antall liter vørter) ble mindre enn planlagt. Mye resterende i gjæringskar etter tapping til fat (Antall liter ferdig øl). [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. august 2015 Flasket: 19. september 2015 Filtrert: Nei Karbonering: F