Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 51
FG: 11
Mengde vørter: 36,0l
Mengde ferdig øl: 33,4l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 43,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10000 gr. Pale Ale, Maris Otter, Thomas Fawcett. EBC 5
530 gr. Crystalmalt, Thomas Fawcett. EBC 120

[B]Humle og krydder[/B]
56 gr. Amarillo Pellet 8,85% 100g, IBU 8,85, tid 01:00
100 gr. Amarillo Pellet 8,85% 100g, IBU 8,85, tid 00:05

Tørrhumling 100 gr. Amarillo Pellet, IBU 8,85 tilsatt etter 8 dager.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk	67°C
67°C	75 min
78°C	30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001 California
Gjærmengde: 2 "rør"
Informasjon om gjæring:
29/8-2015 19 grader
30/8-2015 20 grader
5/9-2015 21 grader

[B]Kommentarer[/B]
Problemer med avtapping fra kokekjele gjorde at gjærbart volum (felt Antall liter vørter) ble mindre enn planlagt. Mye resterende i gjæringskar etter tapping til fat (Antall liter ferdig øl).

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. august 2015
Flasket: 19. september 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: F