Brygger: Roy Viggo Pedersen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4E Amerikansk pale ale OG: 1,055 FG: 1,010 Mengde vørter: 20,5l Mengde ferdig øl: 16,0l Alkoholstyrke: 5,9% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 11 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4225 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) 84,5 % 400 g Wheat Malt (3,9 EBC) 8,0 % 250 g Munich Malt (15,0 EBC) 5,0 % 125 g Victory Malt (49,3 EBC) 2,5 % [B]Humle og krydder[/B] 14 g Simcoe [12,20 %] - Boil 60,0 min 20,2 IBUs 30 g Ahtanum [5,20 %] - Boil 10,0 min 6,7 IBUs 50 g Amarillo Gold [8,40 %] - Steep/Whirlpool 4,9 IBUs 50 g Mosaic (HBC 369) [11,70 %] - Steep/Whirlpool 6,9 IBUs 50 g Amarillo Gold [8,40 %] - Dry Hop 5,0 Days 50 g Mosaic (HBC 369) [11,70 %] - Dry Hop 5,0 Days 30 g Ahtanum [5,20 %] - Dry Hop 5,0 Days [B]Andre ingredienser[/B] 0,5 stk Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) [B]Meskeinformasjon[/B] Infusjonsmesk med 14 liter vann, 65 grader i 75 min. Kontinuerlig skylling med 19,5 liter vann ved 75 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: White Labs #WLP051 Gjærmengde: 210 milliarder celle Informasjon om gjæring: Gjæring på 17 grader, gradvis økt til 18 grader etter 4 dager. Etter 9 dager ble temperaturen økt til 20 grader og tørrhumlet. Økte gradvis til 21 grader etter 14 dager, da det ble tappet på fat. Lagret på 3 grader til flasking. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. februar 2016 Flasket: 11. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F