Brygger: Roy Viggo Pedersen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,055
FG: 1,010
Mengde vørter: 20,5l
Mengde ferdig øl: 16,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 11 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4225 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) 84,5 %        
 400 g Wheat Malt (3,9 EBC) 8,0 %         
 250 g Munich Malt (15,0 EBC) 5,0 %         
 125 g Victory Malt (49,3 EBC) 2,5 %

[B]Humle og krydder[/B]
14 g Simcoe [12,20 %] - Boil 60,0 min  20,2 IBUs     
30 g Ahtanum [5,20 %] - Boil 10,0 min   6,7 IBUs      
50 g Amarillo Gold [8,40 %] - Steep/Whirlpool  4,9 IBUs      
50 g Mosaic (HBC 369) [11,70 %] - Steep/Whirlpool  6,9 IBUs      
50 g Amarillo Gold [8,40 %] - Dry Hop 5,0 Days
50 g Mosaic (HBC 369) [11,70 %] - Dry Hop 5,0 Days     
30 g Ahtanum [5,20 %] - Dry Hop 5,0 Days

[B]Andre ingredienser[/B]
0,5 stk Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesk med 14 liter vann, 65 grader i 75 min. Kontinuerlig skylling med 19,5 liter vann ved 75 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White Labs #WLP051
Gjærmengde: 210 milliarder celle
Informasjon om gjæring:
Gjæring på 17 grader, gradvis økt til 18 grader etter 4 dager. Etter 9 dager ble temperaturen økt til 20 grader og tørrhumlet. Økte gradvis til 21 grader etter 14 dager, da det ble tappet på fat. Lagret på 3 grader til flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. februar 2016
Flasket: 11. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F