Brygger: Bård Skogstrand Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1,054 FG: 1,014 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,27% Beregnet IBU: 23,5 Beregnet farge: 41 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2000 g Pilsner malt 2510 g Münchener malt 450 g Cara malt 120 g Crystal malt II 70 g Chocolate malt [B]Humle og krydder[/B] 18 g Tettnang pellets 4.5% 60 minutter 18 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 60 minutter 15 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 15 minutter 20 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 3 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 1 tablett Whirlfloc siste 15 minutter av kok [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk: 52° C Step1: 10 min - 55° C Step2: 10 min - 62° C Step3: 40 min - 66° C Step3: 10 min - 72° C Step5: 5 min - 78° C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 German Bock Gjærmengde: 500 ml Informasjon om gjæring: 28 dager ved 9° C. 14 dager ved 19° C. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 17. januar 2014 Flasket: 14. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N