Brygger: Bård Skogstrand
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1,054
FG: 1,014
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,27%
Beregnet IBU: 23,5
Beregnet farge: 41 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2000 g Pilsner malt
2510 g Münchener malt
450 g Cara malt
120 g Crystal malt II
70 g Chocolate malt

[B]Humle og krydder[/B]
18 g Tettnang pellets 4.5% 60 minutter
18 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 60 minutter
15 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 15 minutter
20 g Hallertauer Mittelfrüher 4.5% 3 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tablett Whirlfloc siste 15 minutter av kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk: 52° C
Step1: 10 min - 55° C
Step2: 10 min - 62° C
Step3: 40 min - 66° C
Step3: 10 min - 72° C
Step5: 5 min - 78° C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833 German Bock 
Gjærmengde: 500 ml
Informasjon om gjæring:
28 dager ved 9° C.
14 dager ved 19° C.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. januar 2014
Flasket: 14. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N