Brygger: Laurits Måseidvåg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1050
FG: 1014
Mengde vørter: 46,0l
Mengde ferdig øl: 43,0l
Alkoholstyrke: 4,9%
Beregnet IBU: 25,8
Beregnet farge: 74,2 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10 kg Pale Malt
1 kg Chocolate Malt
1 kg Havre
0.5 kg Black Barley
0.5 kg Brown Sugar

[B]Humle og krydder[/B]
30 gr Chinook kok i 60 min alpha 3.5 %
38 gr Styrian Goldings kok 45 min alpha 4.5 %
28.3 gr Hallertauer kok 45 min alpha 3.9%
10 gr Northern Brewer kok 6 min alpha 10.2 %

[B]Andre ingredienser[/B]
2 tabletter klaingsmiddel siste 15 min
skylte med 2 liter vann 78 grader c

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket på 68 grader C i 75 min deretter 78 grader C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale American Us-05
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
gjæring i 5 døgn 20 gr C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. mai 2013
Flasket: 7. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F