Brygger: Eirik Nygård Molund
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9B Amerikansk barley wine
OG: 1085
FG: 1020
Mengde vørter: 22,5l
Mengde ferdig øl: 22,5l
Alkoholstyrke: 8,6%
Beregnet IBU: 100,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Best Maltz Pale 4
Brown 0,9
Cara Pils 0,24
Red crystal 0,16
crystal 0,12
Chocolate 0,1
spraymalt 1,5

[B]Humle og krydder[/B]
summit (høstet 2010) 60 14% 60
Amarillo 35 11,9% 20
Amarillo 35 11,9% 10
Amarillo tørrhumle i 10 dager

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64C i 90 mins
78C i 10 mins

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp001
Gjærmengde: to rør i 1,5L starte
Informasjon om gjæring:
begynte på 17C, opp 1/2 C pr dag til 20 C.
tilsatt O2; 1L i 90sek

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. desember 2013
Flasket: 28. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N