Brygger: Stian Krog Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 3C Doppelbock) Ekstra ingredienser: Lakrisrot OG: 1080 FG: 1026 Mengde vørter: 23,5l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 7,2% Beregnet IBU: 23,1 Beregnet farge: 43,9 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,00 kg Munich Malt (25,0 EBC) 36,8 % 3,00 kg Pilsner Malt (3,5 EBC) 36,8 % 0,50 kg Caramalt (31,0 EBC) 6,1 % 0,30 kg Brown Malt (200,0 EBC) 3,7 % 0,20 kg Pale Chocolate Malt (625,0 EBC) 2,5 % 1,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC) 12,3 % 0,15 kg Honey (2,0 EBC) 1,8 % [B]Humle og krydder[/B] 15,00 g Northern Brewer [10,50 %] - Boil 90,0 min. 14,7 IBUs 15,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 40,0 min 5,8 IBUs 10,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 20,0 min 2,7 IBUs [B]Andre ingredienser[/B] 20 gr licorice root at 20 min. 5 gr Irish Moss at 5 min. [B]Meskeinformasjon[/B] Mashed at 64 C for 60 min, increased to 68 C for 30 min. Sparged at 80 C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 - German Bock Lager Gjærmengde: 2 packs in 3 liter starter (617 billion cells) Informasjon om gjæring: Fermented at 10-12 C for 3 weeks. Lagered for 12 weeks at 4 C. Bottled and conditioned with 1 pack extra yeast for 2 weeks. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 18. juli 2012 Flasket: 10. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N