Brygger: Stian Krog
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 3C Doppelbock)
Ekstra ingredienser: Lakrisrot
OG: 1080
FG: 1026
Mengde vørter: 23,5l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 7,2%
Beregnet IBU: 23,1
Beregnet farge: 43,9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,00 kg Munich Malt (25,0 EBC)              36,8 % 
3,00 kg Pilsner Malt (3,5 EBC)                36,8 % 
0,50 kg Caramalt (31,0 EBC)                    6,1 % 
0,30 kg Brown Malt (200,0 EBC)               3,7 % 
0,20 kg Pale Chocolate Malt (625,0 EBC)  2,5 % 
1,00 kg Light Dry Extract (15,8 EBC)       12,3 % 
0,15 kg Honey (2,0 EBC)                         1,8 %

[B]Humle og krydder[/B]
15,00 g Northern Brewer [10,50 %] - Boil 90,0 min.     14,7 IBUs 
15,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 40,0 min 5,8 IBUs 
10,00 g Hallertauer Mittelfrueh [5,10 %] - Boil 20,0 min 2,7 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
20 gr licorice root at 20 min.
 5 gr Irish Moss at 5 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mashed at 64 C for 60 min, increased to 68 C for 30 min. 
Sparged at 80 C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833 - German Bock Lager
Gjærmengde: 2 packs in 3 liter starter (617 billion cells)
Informasjon om gjæring:
Fermented at 10-12 C for 3 weeks. Lagered for 12 weeks at 4 C. Bottled and conditioned with 1 pack extra yeast for 2 weeks.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 18. juli 2012
Flasket: 10. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N