Brygger: Sigurd Øien-Ødegaard
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,072
FG: 1,013
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 100,0l
Alkoholstyrke: 7,9%
Beregnet IBU: 76,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner 21 kg
Munich 4 kg
Sauermalt 2 kg
Carapils 1 kg
Rolled oats 0.75 kg

[B]Humle og krydder[/B]
130g Chinook @60 min
50g Cascade +  25g Chinook + 25g Citra @10 min
50g Cascade + 25g Chinook + 25g Citra @5 min
100g Cascade + 25g Chinook + 25g Citra @1 min
100g Cascade + 50g Chinook + 50g Citra @0 min
400g Cascade + 100g Chinook + 200g Citra @tørrhumling

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
1 h, 65C.
20 g CaSO4 og 10 g MgSO4 som vannjustering.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 1200 mrd celler
Informasjon om gjæring:
21 grader, 4 dager. 4 dager tørrhumling. Kjøling til 4 grader før tapping.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. mai 2014
Flasket: 12. mai 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N