Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1110
FG: 1028
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 11,0%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 87 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6kg Pale Malt
600g Wheat Malt
650g Biscuit Malt
500g Melanoidin Malt
300g Chocolate Malt 
250g Roasted Barley
100g Smoked Malt
500g Cassonadesukker 
1362g Dry Light Malt Extract

[B]Humle og krydder[/B]
Centennial, 8,5AA, 25g, 60min
EKG, 6,4AA, 10g, 30min
Columbus, 15,8AA, 20g, 5min
Columbus, 15,8AA, 30g, 0min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
26,5 liter vann 67C i 60 min, 77C i 15 min. Skylte med 5,3 liter for 25 liter før kok.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007
Gjærmengde: 2pk, 1,8l starter
Informasjon om gjæring:
19C i 4 dager
21C i 11 dager

[B]Kommentarer[/B]
Til kategorien Juleøl uten tilsetninger

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. februar 2016
Flasket: 2. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N