Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1110 FG: 1028 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 11,0% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 87 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6kg Pale Malt 600g Wheat Malt 650g Biscuit Malt 500g Melanoidin Malt 300g Chocolate Malt 250g Roasted Barley 100g Smoked Malt 500g Cassonadesukker 1362g Dry Light Malt Extract [B]Humle og krydder[/B] Centennial, 8,5AA, 25g, 60min EKG, 6,4AA, 10g, 30min Columbus, 15,8AA, 20g, 5min Columbus, 15,8AA, 30g, 0min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 26,5 liter vann 67C i 60 min, 77C i 15 min. Skylte med 5,3 liter for 25 liter før kok. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP007 Gjærmengde: 2pk, 1,8l starter Informasjon om gjæring: 19C i 4 dager 21C i 11 dager [B]Kommentarer[/B] Til kategorien Juleøl uten tilsetninger [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 19. februar 2016 Flasket: 2. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N