Brygger: Arne Martin Aurlien
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5A Engelsk brown ale
OG: 1055
FG: 1014
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,4%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 44 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 g pale malt
1000 g brunmalt
200 g havregryn
100 g medium krystallmalt
100 g mørk krystallmalt
100 g black malt

[B]Humle og krydder[/B]
26 g target pellets 10,5% 60 min
26 g fuggle pellets 5,1% 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering i meskevann:
3 g CaSO4
1 g NaHCO3
5 g CaCO3

6 g Klar Urt 10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 grader 90 minutter
78 grader 10 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP037
Gjærmengde: 3 pakker i 4 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 19 grader i 12 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. mars 2013
Flasket: 20. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F