Brygger: Kurt Haugen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1063
FG: 1016
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich malt (15L): 4000 g
Pilsnermalt: 1000 g
Flaket havre: 500 g
Aromatic malt: 400 g
Melanoidin malt: 300 g
Amber malt: 300 g
Crystal malt (60L): 300 g

[B]Humle og krydder[/B]
Magnum: 16 g @ 60 min
Saaz: 25 g @ 15 min
Saaz: 25 g @ 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
pH Stabilizer: 25 g @ innmesk
Whirlfloc, halv tablett @ 15 min
10 dråper Brewers Clarex i primary

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single infusion: 67 C, 50 min
Utmesk, 76 C, 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 Bock
Gjærmengde: 3 l starter
Informasjon om gjæring:
4 uker @ 10 C
Overført til fat med litt gjær og senket temperaturen 1 grad i døgnet til 0 C. Modnet på fat i 4 uker.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. august 2016
Flasket: 22. oktober 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F