Brygger: Kurt Haugen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1063 FG: 1016 Mengde vørter: 28,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 23,0 Beregnet farge: 36 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich malt (15L): 4000 g Pilsnermalt: 1000 g Flaket havre: 500 g Aromatic malt: 400 g Melanoidin malt: 300 g Amber malt: 300 g Crystal malt (60L): 300 g [B]Humle og krydder[/B] Magnum: 16 g @ 60 min Saaz: 25 g @ 15 min Saaz: 25 g @ 2 min [B]Andre ingredienser[/B] pH Stabilizer: 25 g @ innmesk Whirlfloc, halv tablett @ 15 min 10 dråper Brewers Clarex i primary [B]Meskeinformasjon[/B] Single infusion: 67 C, 50 min Utmesk, 76 C, 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Bock Gjærmengde: 3 l starter Informasjon om gjæring: 4 uker @ 10 C Overført til fat med litt gjær og senket temperaturen 1 grad i døgnet til 0 C. Modnet på fat i 4 uker. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. august 2016 Flasket: 22. oktober 2016 Filtrert: Nei Karbonering: F