Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1089
FG: 1024
Mengde vørter: 37,0l
Mengde ferdig øl: 29,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 18,0
Beregnet farge: 56 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 2:    7500 Gr.
Pilsnermalt: 5000 Gr.
Crystalmalt:   750 Gr.
Carared:        700 Gr.
Carafa 3:       250 Gr.

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertau Hersbrucker 3.1% pellets 60 min.
Hallertau Mittelfruh   4.6% pellets  20 min.
Hallertau Mittelfruh   4.6% pellets  5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss: 12 Gr. 15 min.
Gjærnæring: 1 ts. 10 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
69 C.  80 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2308
Gjærmengde: 0,5 liter Slurry
Informasjon om gjæring:
28 dager 9 C.
4 dager 22 C.

[B]Kommentarer[/B]
Lagret 3 år og 3 måneder.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. november 2011
Flasket: 19. desember 2011
Filtrert: Nei
Karbonering: F