Brygger: Øyvind Monsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8C Oatmeal stout
OG: 1060
FG: 1015
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 5,9%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 83 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Golden Promise Pale Malt 5 EBC 4500 g
Flaked Oats 4 EBC 600 g
Cara Crystal 120 EBC 300 g
Pale Chocolate Malt 675 EBC 300 g
Roasted Barley 1450 EBC 150 g
Black Malt 1500 EBC 150 g

[B]Humle og krydder[/B]
East Kent Golding 5.2 % 40 g 60 min
East Kent Golding 5.2 % 25 g 30 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Whirlfloc

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mash step 67 °C 60 min
Mash step 77 °C 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP013 London Ale 
Gjærmengde: 1 pk - 2,5 l starter
Informasjon om gjæring:
Fermentation WLP013 London Ale 18 °C 5 days
Fermentation No yeast added 21 °C 9 days

[B]Kommentarer[/B]
400 g av havregrynene er ristet i ovn til de ble lysebrune.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. februar 2017
Flasket: 18. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N