Brygger: Bård Sørlie
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1089
FG: 1019
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 88,0
Beregnet farge: 18 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 7 EBC	 	7	EBC	 	16000g
Munich Malt 20 EBC	 	15	EBC	 	2000	g
Crystal Malt 135	 	        70	EBC	 	200	g
Cara Red 40 EBC	 	40	EBC	 	500	g
Dry Light Extract	 	8	EBC	 	1350	g
Farin 	 	                1	EBC	 	1500	g

[B]Humle og krydder[/B]
Columbus	15%	alpha	 	120	g	 	60	minutes
Cascade	7.8%	alpha	 	100	g	 	15	minutes
Nelson	12.6%alpha	100	g	 	15	minutes
Cascade	7.8%	alpha	 	100	g	 	1	minutes
Nelson	12.6%alpha	 100	g	 	1	minutes

dag 9 Tørrhumle
amarillo 122g

[B]Andre ingredienser[/B]
Mesket med:
450g tørkede jordbær
kokt med:
225g tørkede jordbær
"tørrhumlet" med:
dag nr  6
1500g farin og 450g tørkede jotdbær, kokt i 1 l vann i 15 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
67c i 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype:  WLP001
Gjærmengde: Gjærkake fra tidligere batch
Informasjon om gjæring:
Eksplosiv og god gjæring. Temp ble opp mot 22c det første døgnet. Fikk kjølt net og holdt stabilt på 18 c resten av forløpet

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 8. mars 2013
Flasket: 25. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: F