Brygger: Bård Sørlie Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6C Imperial IPA OG: 1089 FG: 1019 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 9,2% Beregnet IBU: 88,0 Beregnet farge: 18 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 7 EBC 7 EBC 16000g Munich Malt 20 EBC 15 EBC 2000 g Crystal Malt 135 70 EBC 200 g Cara Red 40 EBC 40 EBC 500 g Dry Light Extract 8 EBC 1350 g Farin 1 EBC 1500 g [B]Humle og krydder[/B] Columbus 15% alpha 120 g 60 minutes Cascade 7.8% alpha 100 g 15 minutes Nelson 12.6%alpha 100 g 15 minutes Cascade 7.8% alpha 100 g 1 minutes Nelson 12.6%alpha 100 g 1 minutes dag 9 Tørrhumle amarillo 122g [B]Andre ingredienser[/B] Mesket med: 450g tørkede jordbær kokt med: 225g tørkede jordbær "tørrhumlet" med: dag nr 6 1500g farin og 450g tørkede jotdbær, kokt i 1 l vann i 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 67c i 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: Gjærkake fra tidligere batch Informasjon om gjæring: Eksplosiv og god gjæring. Temp ble opp mot 22c det første døgnet. Fikk kjølt net og holdt stabilt på 18 c resten av forløpet [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 8. mars 2013 Flasket: 25. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: F