Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
OG: 1,060
FG: 1,014
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 30 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4995 gr. Pale Ale, Maris Otter, EBC 5
333 gr. Pale crystal Malt, EBC 70
222 gr. Crystal malt hel, EBC 400
500 gr. Spraymalt , ekstra lys, EBC 8

[B]Humle og krydder[/B]
35 gr. Northern Brewer 2013, IBU 6,07, tid 01:00
35 gr. Challenger 2013, IBU 5,8, tid 00:10
5 gr. Northern Brewer 2013, IBU 6,07, tid 00:00

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk 67 grader
Mesking 69 grader 75 min.
Skylling 78 grader 30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP007 Dry English A
Gjærmengde: 2 rør via starter
Informasjon om gjæring:
14 dager på 19 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. september 2014
Flasket: 10. oktober 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F