Brygger: Sten Trygve Brand Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1090 FG: 1020 Mengde vørter: 19,0l Mengde ferdig øl: 17,5l Alkoholstyrke: 9,3% Beregnet IBU: 35,0 Beregnet farge: 44 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 6,25 kilo Pilsnermalt 0,5 kilo Palemalt 0,5 kilo Caramalt 300 gram Dark Crystal Malt 30 gram Cara 120 (Crystal) - Alternativt kan vi ta 340 gram Dark Crystal Malt 120 gram Sjokolademalt 940 gram Sukker [B]Humle og krydder[/B] 50gram East Kent Golding (4%) 35gram Fuggle (6%) 43gram Hallertau (5%) Krydder: Vanjle, Appelsin skall, kanel [B]Andre ingredienser[/B] Irish moss [B]Meskeinformasjon[/B] 52 grader 20min 63 grader 30min 72 grader 22min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Abbey 2 Gjærmengde: 1 pakke i 2 liter starter Informasjon om gjæring: 17 dager på 20 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. januar 2013 Flasket: 12. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N