Brygger: Sten Trygve Brand
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1090
FG: 1020
Mengde vørter: 19,0l
Mengde ferdig øl: 17,5l
Alkoholstyrke: 9,3%
Beregnet IBU: 35,0
Beregnet farge: 44 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
6,25 kilo Pilsnermalt
0,5 kilo Palemalt
0,5 kilo Caramalt
300 gram Dark Crystal Malt 
30 gram Cara 120 (Crystal)
 - Alternativt kan vi ta 340 gram Dark Crystal Malt
120 gram Sjokolademalt
940 gram Sukker

[B]Humle og krydder[/B]
50gram East Kent Golding (4%)
35gram Fuggle (6%)
43gram Hallertau (5%)
Krydder: Vanjle, Appelsin skall, kanel

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
52 grader 20min
63 grader 30min
72 grader 22min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Abbey 2
Gjærmengde: 1 pakke i 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
17 dager på 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. januar 2013
Flasket: 12. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N