Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3C Doppelbock OG: 1093 FG: 1026 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 8,8% Beregnet IBU: 21,0 Beregnet farge: 63 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 5000 g Munich Malt 25 EBC 15000 g Cara Munich I 90 EBC 2500 g Chocolate Malt 800 EBC 500 g Cane Sugar (light) 20 EBC 300 g [B]Humle og krydder[/B] Perle 4.9 % 100 g 60 min Hallertauer Mittelfruh 2.7 % 30 g 30 min Hersbrucker 2.2 % 50 g 30 min Hersbrucker 2.2 % 50 g 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss [B]Meskeinformasjon[/B] Enkel dekoksjon 40/50 - 67 + mashout/skylling på 78. Kok min. 90 min. Tar ut ca 1/3 som varmes opp og meskes separat på 65 grader i 30 min., og deretter kokes 15 min. før det blandes tilbake i hovedmeskekaret for å heve temp til neste steg. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock L Gjærmengde: 2 pk starter 4 + 12l Informasjon om gjæring: Lager starter 18.8 på 2 pkt produsert 26.5. Steppes deretter opp i 12 liter starter. Strødde litt US05, for å få ned FG. Gikk ned to poeng til 26 [B]Kommentarer[/B] Fatet med 6 gr. sukker pr liter. To fulle fat. Mye trub. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. august 2016 Flasket: 13. september 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N