Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3C Doppelbock
OG: 1093
FG: 1026
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 8,8%
Beregnet IBU: 21,0
Beregnet farge: 63 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt	3	EBC	5000	g	
Munich Malt	25	EBC	15000	g	
Cara Munich I	90	EBC	2500	g	
Chocolate Malt	800	EBC	500	g	
Cane Sugar (light)	20	EBC	300	g

[B]Humle og krydder[/B]
Perle	4.9	%	100	g	60	min	
Hallertauer Mittelfruh	2.7	%	30	g	30	min	
Hersbrucker	2.2	%	50	g	30	min	
Hersbrucker	2.2	%	50	g	10	min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts gjærnæring og 2 ts Irish Moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
Enkel dekoksjon 40/50 - 67 + mashout/skylling på 78. Kok min. 90 min.

Tar ut ca 1/3 som varmes opp og meskes separat på 65 grader i 30 min., og deretter kokes 15 min. før det blandes tilbake i hovedmeskekaret for å heve temp til neste steg.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock L
Gjærmengde: 2 pk starter 4 + 12l
Informasjon om gjæring:
Lager starter 18.8 på 2 pkt produsert 26.5. Steppes deretter opp i 12 liter starter. 

Strødde litt US05, for å få ned FG. Gikk ned to poeng til 26

[B]Kommentarer[/B]
Fatet med 6 gr. sukker pr liter.

To fulle fat. Mye trub.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. august 2016
Flasket: 13. september 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N