Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8A Dry stout
OG: 1048
FG: 1012
Mengde vørter: 16,0l
Mengde ferdig øl: 13,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 80 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4750 g Maris Otter Pale Malt 5,5 EBC
950 g Munich Malt 25 EBC
850 g Flaket bygg 3 EBC
450 g Flaket havre 4 EBC
450 g Wheat Malt 4 EBC
330 g Roasted Barley 1450 EBC
250 g Pale Chocolate Malt 625 EBC
250 g Chocolate Malt 1175 EBC
225 g Amber Malt 75 EBC
225 g Brown Malt 180 EBC¨
205 g Crystal Malt 120 EBC
205 g Dark Crystal Malt 300 EBC
160 g Black Malt 1450 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
20 g Fuggles 5,0%, 60 min
13 g Fuggles 5,0%, 15 min
13 g Fuggles 5,0%, 5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
77 grader i 10 min. 

En "Small Beer" brygget på 13 l glattvann fra mesken til en Imperial Stout.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: S-04
Gjærmengde: 130 mrd. gjærceller.
Informasjon om gjæring:
18 grader i 14 dager, gradvis hevet til 21 grader etter stormgjæring.

[B]Kommentarer[/B]
En "Small Beer" brygget på 13 l glattvann fra mesken til en Imperial Stout. Maltmengden som oppgis her er den som ble brukt i den opprinnelige mesken, og blir derfor noe misvisende for dette ølet.

EBC på ølet er mer som gjetting å regne, dette er vanskelig å anslå i.o.m. at mye av fargen fra malten allerede var vasket ut på forhånd.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. oktober 2013
Flasket: 24. oktober 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N