Brygger: Espen Kalstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8A Dry stout OG: 1048 FG: 1012 Mengde vørter: 16,0l Mengde ferdig øl: 13,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 80 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4750 g Maris Otter Pale Malt 5,5 EBC 950 g Munich Malt 25 EBC 850 g Flaket bygg 3 EBC 450 g Flaket havre 4 EBC 450 g Wheat Malt 4 EBC 330 g Roasted Barley 1450 EBC 250 g Pale Chocolate Malt 625 EBC 250 g Chocolate Malt 1175 EBC 225 g Amber Malt 75 EBC 225 g Brown Malt 180 EBC¨ 205 g Crystal Malt 120 EBC 205 g Dark Crystal Malt 300 EBC 160 g Black Malt 1450 EBC [B]Humle og krydder[/B] 20 g Fuggles 5,0%, 60 min 13 g Fuggles 5,0%, 15 min 13 g Fuggles 5,0%, 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 77 grader i 10 min. En "Small Beer" brygget på 13 l glattvann fra mesken til en Imperial Stout. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: S-04 Gjærmengde: 130 mrd. gjærceller. Informasjon om gjæring: 18 grader i 14 dager, gradvis hevet til 21 grader etter stormgjæring. [B]Kommentarer[/B] En "Small Beer" brygget på 13 l glattvann fra mesken til en Imperial Stout. Maltmengden som oppgis her er den som ble brukt i den opprinnelige mesken, og blir derfor noe misvisende for dette ølet. EBC på ølet er mer som gjetting å regne, dette er vanskelig å anslå i.o.m. at mye av fargen fra malten allerede var vasket ut på forhånd. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 11. oktober 2013 Flasket: 24. oktober 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N