Brygger: Gjermund H Bakken
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1060
FG: 1018
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 54,4
Beregnet farge: 0 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Malt ekstrakt tilsatt ved kok:
1500 gram Munton Dark malt ekstrakt
3000 gram Munton Amber malt ekstrakt
500 gram Spray malt - extra dark

Spesialmalt (tilsatt i kaldt vann til 75 grader Celsius):
230gram Krystallmalt
100gram Sjokolademalt
100gram Warminister Brown

[B]Humle og krydder[/B]
60 gram Challanger pellets 8.08 % 60min
30 gram Challanger pellets 8.08 % 15min
10 gram Challanger pellets 8.08 %   2min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Spesialmalt (tilsatt i kaldt vann til 75 grader Celsius)
Malt ekstrakt tilsatt ved kok. koketid er 60min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WYEST 1098 British Ale
Gjærmengde: 1 pakke (starter ikke benyttet)
Informasjon om gjæring:
ca. 20 grader Celsius
omstikking etter 11 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. januar 2013
Flasket: 31. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N