Brygger: Gjermund H Bakken Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1060 FG: 1018 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 54,4 Beregnet farge: 0 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Malt ekstrakt tilsatt ved kok: 1500 gram Munton Dark malt ekstrakt 3000 gram Munton Amber malt ekstrakt 500 gram Spray malt - extra dark Spesialmalt (tilsatt i kaldt vann til 75 grader Celsius): 230gram Krystallmalt 100gram Sjokolademalt 100gram Warminister Brown [B]Humle og krydder[/B] 60 gram Challanger pellets 8.08 % 60min 30 gram Challanger pellets 8.08 % 15min 10 gram Challanger pellets 8.08 % 2min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Spesialmalt (tilsatt i kaldt vann til 75 grader Celsius) Malt ekstrakt tilsatt ved kok. koketid er 60min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WYEST 1098 British Ale Gjærmengde: 1 pakke (starter ikke benyttet) Informasjon om gjæring: ca. 20 grader Celsius omstikking etter 11 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. januar 2013 Flasket: 31. januar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N