Brygger: Øyvind Gulbrandsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1050
FG: 1018
Mengde vørter: 21,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 4,2%
Beregnet IBU: 28,0
Beregnet farge: 57 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2750 g lys münchnermalt 15 EBC
1850 g pilsmalt
180 g krystallmalt 130 EBC
180 g sjokolademalt
90 g carafa special II
70 g roasted barley

[B]Humle og krydder[/B]
45 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 60 min
15 g  hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 20 min
15 g  hallertauer mittelfrueh 4,6 % ved kokeslutt

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesk på 62°C, meskes ved 67°C i 75 min og utmesk på 77°C i ti min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 1+1,5 liter starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 8°C i to uker. Økt til 14°C over en uke.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. januar 2013
Flasket: 14. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N