Brygger: Øyvind Gulbrandsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1050 FG: 1018 Mengde vørter: 21,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 4,2% Beregnet IBU: 28,0 Beregnet farge: 57 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2750 g lys münchnermalt 15 EBC 1850 g pilsmalt 180 g krystallmalt 130 EBC 180 g sjokolademalt 90 g carafa special II 70 g roasted barley [B]Humle og krydder[/B] 45 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 60 min 15 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % i 20 min 15 g hallertauer mittelfrueh 4,6 % ved kokeslutt [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesk på 62°C, meskes ved 67°C i 75 min og utmesk på 77°C i ti min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: 1+1,5 liter starter Informasjon om gjæring: Gjæret på 8°C i to uker. Økt til 14°C over en uke. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. januar 2013 Flasket: 14. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N