Brygger: Kai Berthelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2A Moderne mørk lager OG: 1067 FG: 1013 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 88,0l Alkoholstyrke: 6,8% Beregnet IBU: 23,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsnermalt 13,3kg Munchenermalt 6,8kg Aromamalt 1,7kg Cara160 1kg Svartmalt 0,7kg [B]Humle og krydder[/B] Bitterhumle Northern Brewer 6% 125gr i 90min Aromahumle Saaz 3,4% 125gr i 10min [B]Andre ingredienser[/B] 30 kalsiumklorid i innmesking [B]Meskeinformasjon[/B] Innmeskingtemperatur 68 grader i 60 min. 65-70 liter vann til innmesking. Overvann 3 ganger a 20 liter i avrenningsprosessen [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Lagergjær Arendals B Gjærmengde: ca 1 liter Informasjon om gjæring: Gjæringstemperatur 9 grader [B]Kommentarer[/B] Ølet er brygget til Tverdalsøen og Oppland Bayerlag. IBC er bare oppgitt på skjønn, ikke utregnet. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 3. november 2014 Flasket: 14. november 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N