Brygger: Kai Berthelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2A Moderne mørk lager
OG: 1067
FG: 1013
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 88,0l
Alkoholstyrke: 6,8%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt 13,3kg
Munchenermalt 6,8kg
Aromamalt 1,7kg
Cara160 1kg
Svartmalt 0,7kg

[B]Humle og krydder[/B]
Bitterhumle Northern Brewer 6% 125gr i 90min
Aromahumle Saaz 3,4% 125gr i 10min

[B]Andre ingredienser[/B]
30 kalsiumklorid i innmesking

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmeskingtemperatur 68 grader i 60 min. 65-70 liter vann til  innmesking. Overvann 3 ganger a 20 liter i avrenningsprosessen

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Lagergjær Arendals B
Gjærmengde: ca 1 liter
Informasjon om gjæring:
Gjæringstemperatur 9 grader

[B]Kommentarer[/B]
Ølet er brygget til Tverdalsøen og Oppland Bayerlag.
IBC er bare oppgitt på skjønn, ikke utregnet.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. november 2014
Flasket: 14. november 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N