Brygger: Tore Bjørgo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1090 FG: 1019 Mengde vørter: 100,0l Mengde ferdig øl: 93,0l Alkoholstyrke: 9,4% Beregnet IBU: 76,0 Beregnet farge: 82 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 17 kg pale malt 10 kg Munich-malt 3 kg karamellmalt 3 kg røykmalt 2,250 kg havregryn 2 kg hvetemalt 1 kg sjokolademalt 0,7 kg Roasted Barley 0,7 kg svartmalt 1 kg mørk kandissukker [B]Humle og krydder[/B] 164 g Nordbrauer (8,5%) 60 min 100 g Nordbrauer (10,5%) 60 min 100 g Simcoe (13,5%) 60 min 220 g Styrean Goldings (3,4%) 20 min 40 g Goldings (4,5%) 15 min 17 g Fuggles (5,1%) 15 min 150 g Cascade (7,5%) 2 min [B]Andre ingredienser[/B] 70 g kritt (i mesken) 35 g natron (i mesken) 4 tabl. Whirlfloc (15 min kok) 5 ts. gjærnæring (15 min kok) 250 eikechips (7 dager i gjæringskar) [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min. infusjonsmesking på 65 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: CaliforniaAle WLP001 Gjærmengde: 2 rør, 5 l. starter Informasjon om gjæring: 6 uker på ca 18 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. februar 2013 Flasket: 18. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N