Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1090
FG: 1019
Mengde vørter: 100,0l
Mengde ferdig øl: 93,0l
Alkoholstyrke: 9,4%
Beregnet IBU: 76,0
Beregnet farge: 82 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
17 kg pale malt
10 kg Munich-malt
3 kg karamellmalt
3 kg røykmalt
2,250 kg havregryn
2 kg hvetemalt
1 kg sjokolademalt
0,7 kg Roasted Barley
0,7 kg svartmalt
1 kg mørk kandissukker

[B]Humle og krydder[/B]
164 g Nordbrauer (8,5%) 60 min
100 g Nordbrauer (10,5%) 60 min
100 g Simcoe (13,5%) 60 min
220 g Styrean Goldings (3,4%) 20 min
40 g Goldings (4,5%) 15 min
17 g Fuggles (5,1%) 15 min
150 g Cascade (7,5%) 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
70 g kritt (i mesken)
35 g natron (i mesken)
4 tabl. Whirlfloc (15 min kok)
5 ts. gjærnæring (15 min kok)
250  eikechips (7 dager i gjæringskar)

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min. infusjonsmesking på 65 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: CaliforniaAle WLP001
Gjærmengde: 2 rør, 5 l. starter
Informasjon om gjæring:
6 uker på ca 18 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. februar 2013
Flasket: 18. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N