Brygger: Marius Flagstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4D Engelsk golden ale
OG: 1,050
FG: 1,010
Mengde vørter: 30,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 34,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4 kg Maris Otter Pale Malt 5 EBC
400 g Crystal Malt 30 EBC
200 g Hvete Malt 5 EBC
100 g Hvete Torrified 5 EBC

[B]Humle og krydder[/B]
25 g Chinook pellets 7,73% AA (60 min)
45 g Hallertauer Mittelfrueh pellets 2.38% AA (10 min)
45 g Saaz pellets 2.13% AA (10 min)
15 g Hallertauer Mittelfrueh pellets 2.38% AA (tørrhumle 7 dager)
15 g Saaz pellets 2.13% AA (tørrhumle 7 dager)

[B]Andre ingredienser[/B]
1 tsp Irish Moss (10 min)
1 dråpe Defoamer (60 min)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Koke opp 20L vann til 70 grader
Meske i 75 min på 64-65 grader
Koke opp 10L vann til 75 grader
Meske pånytt i 20 min på 70-72 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 1 pakke
Informasjon om gjæring:
Gjæres i 2 uker på ca 18-20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 11. oktober 2014
Flasket: 25. oktober 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N