Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1104
FG: 1014
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,5l
Alkoholstyrke: 12,1%
Beregnet IBU: 32,0
Beregnet farge: 43 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt: 4000 g 
Munich Malt 1: 1300 g 
Abbey Malt: 400 g 
CaraMunich: 400g 
Special B: 400g 
Melanoidin Malt: 250g 
Lys Spraymalt: 2000 g
Hvetespraymalt: 250 g
Brunt sukker: 500 g

[B]Humle og krydder[/B]
Northern Brewer, 7,7%, 30 g, 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering mesk (21,8 liter):
Kalsiumsulfat: 1,8g
Kalsiumklorid: 1,8g
Kalsiumkarbonat: 3,6g
Natron: 1,8g

[B]Meskeinformasjon[/B]
67°C i 1 time
78°C i 10 min
Skylte med 11 liter vann på 80°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP545
Gjærmengde: 2pk, 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
18°C i 1 dag
20°C i 1 dag
21°C i 20 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 23. januar 2017
Flasket: 14. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N