Brygger: Petter Buhagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1104 FG: 1014 Mengde vørter: 22,0l Mengde ferdig øl: 20,5l Alkoholstyrke: 12,1% Beregnet IBU: 32,0 Beregnet farge: 43 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsnermalt: 4000 g Munich Malt 1: 1300 g Abbey Malt: 400 g CaraMunich: 400g Special B: 400g Melanoidin Malt: 250g Lys Spraymalt: 2000 g Hvetespraymalt: 250 g Brunt sukker: 500 g [B]Humle og krydder[/B] Northern Brewer, 7,7%, 30 g, 60 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering mesk (21,8 liter): Kalsiumsulfat: 1,8g Kalsiumklorid: 1,8g Kalsiumkarbonat: 3,6g Natron: 1,8g [B]Meskeinformasjon[/B] 67°C i 1 time 78°C i 10 min Skylte med 11 liter vann på 80°C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP545 Gjærmengde: 2pk, 2 liter starter Informasjon om gjæring: 18°C i 1 dag 20°C i 1 dag 21°C i 20 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 23. januar 2017 Flasket: 14. februar 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N