Brygger: Arne Jervell
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2F Schwarzbier
OG: 1,047
FG: 1,010
Mengde vørter: 30,1l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 44 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4696 g Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz)
510 g Munich Malt (Lys) (BestMalz)
274 g Carafa Special II (Weyermann)

[B]Humle og krydder[/B]
20 g Magnum 11.9% @ 60 min
15 g Goldings 4.7% @ 20 min
15 g Goldings 4.7% @ 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1/2 tablett Whirfloc
1 tablett Servomyces

[B]Meskeinformasjon[/B]
75 min @ 66°C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 200 ml slurry
Informasjon om gjæring:
Sette gjær: 8°C
Trinn 1: 10°C 4-7 dager (til 50% utgjæret)
Trinn 2: 18°C 4-10 dager (til ferdig utgjæret)
Lagres ved 0°C til klar

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. februar 2017
Flasket: 4. mars 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: F