Brygger: Arne Jervell Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2F Schwarzbier OG: 1,047 FG: 1,010 Mengde vørter: 30,1l Mengde ferdig øl: 19,0l Alkoholstyrke: 4,8% Beregnet IBU: 27,0 Beregnet farge: 44 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4696 g Pilsnermalt Heidelberg (BestMalz) 510 g Munich Malt (Lys) (BestMalz) 274 g Carafa Special II (Weyermann) [B]Humle og krydder[/B] 20 g Magnum 11.9% @ 60 min 15 g Goldings 4.7% @ 20 min 15 g Goldings 4.7% @ 1 min [B]Andre ingredienser[/B] 1/2 tablett Whirfloc 1 tablett Servomyces [B]Meskeinformasjon[/B] 75 min @ 66°C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: 200 ml slurry Informasjon om gjæring: Sette gjær: 8°C Trinn 1: 10°C 4-7 dager (til 50% utgjæret) Trinn 2: 18°C 4-10 dager (til ferdig utgjæret) Lagres ved 0°C til klar [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 7. februar 2017 Flasket: 4. mars 2017 Filtrert: Nei Karbonering: F