Brygger: Olav Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4E Amerikansk pale ale) Ekstra ingredienser: Rooiboos OG: 1055 FG: 1014 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 20,0l Alkoholstyrke: 5,5% Beregnet IBU: 50,0 Beregnet farge: 16 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 5400 gram Munich Malt 500 gram Cara Munich 200 gram Biscuit Malt 200 gram [B]Humle og krydder[/B] Dr. Rudi: 20 gram på 60 min Green Bullet: 10 gram på 60 min Green Bullet: 20 gram på 15 min Motueka: 10 gram på 15 min Motueka: 20 gram på 1 min [B]Andre ingredienser[/B] Spesialtilsetningen i ølet er Rooibos. Konsentrert varmtvannsuttrekk av 25 gram rooibos i 0.5 liter vann, tilsatt rett før flame out. [B]Meskeinformasjon[/B] 40 degrees for 15 minutes, 63 degrees for 75 minutes, 73 degrees for 5 minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale S-04 Gjærmengde: 16 gram på 20 liter. Informasjon om gjæring: 20 grader i 14 dager. [B]Kommentarer[/B] Dette ølet er brygget for og av bandet Sir Afrika. Brygget blir servert på bandets øvinger og andre tilstelninger i rockeorkesterets lokale i Oslo sentrum! Rooibosplanten er en sørafrikansk busk i ertefamilien som man lager en rødfarget te av. Strengt tatt skal dette kalles varmtvannsuttrekk, da det rent faktisk ikke er snakk om ekte te. I ølet er det tilsatt en konsentrert te like før flame-out. Mengden te tilsvarer 1 gram pr liter øl, og i dette tilfellet ble det da brukt 25 gram Rooibos trukket i 0.5 liter vann i 5 minutter. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. februar 2014 Flasket: 19. februar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N