Brygger: Olav Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 4E Amerikansk pale ale)
Ekstra ingredienser: Rooiboos
OG: 1055
FG: 1014
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 50,0
Beregnet farge: 16 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter Pale Malt 5400 gram
Munich Malt 500 gram
Cara Munich 200 gram
Biscuit Malt 200 gram

[B]Humle og krydder[/B]
Dr. Rudi: 20 gram på 60 min
Green Bullet: 10 gram på 60 min
Green Bullet: 20 gram på 15 min
Motueka: 10 gram på 15 min
Motueka: 20 gram på 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Spesialtilsetningen i ølet er Rooibos. Konsentrert varmtvannsuttrekk av 25 gram rooibos i 0.5 liter vann, tilsatt rett før flame out.

[B]Meskeinformasjon[/B]
40 degrees for 15 minutes, 63 degrees for 75 minutes, 73 degrees for 5 minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale S-04
Gjærmengde: 16 gram på 20 liter.
Informasjon om gjæring:
20 grader i 14 dager.

[B]Kommentarer[/B]
Dette ølet er brygget for og av bandet Sir Afrika. Brygget blir servert på bandets øvinger og andre tilstelninger i rockeorkesterets lokale i Oslo sentrum!

Rooibosplanten er en sørafrikansk busk i ertefamilien som man lager en rødfarget te av. Strengt tatt skal dette kalles varmtvannsuttrekk, da det rent faktisk ikke er snakk om ekte te. I ølet er det tilsatt en konsentrert te like før flame-out. Mengden te tilsvarer 1 gram pr liter øl, og i dette tilfellet ble det da brukt 25 gram Rooibos trukket i 0.5 liter vann i 5 minutter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. februar 2014
Flasket: 19. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N