Brygger: Tor Henning Åsvang Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1056 FG: 1010 Mengde vørter: 48,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 6,0% Beregnet IBU: 18,0 Beregnet farge: 69 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pils malt Pale Ale Malt Caramunich 2 Roasted Barley Chocolate Malt [B]Humle og krydder[/B] Nortern Brewer Tettnanger [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnering Sukker til ettergjæring på flaske. 7,7g pr liter. 2,9 vol co2. [B]Meskeinformasjon[/B] 90 min på 63 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Danstar Nottingham Gjærmengde: 4 pk. Informasjon om gjæring: Gjæret 7 dager i 18 grader. Ettergjæret på flasker i 14 dager i 18 grader. [B]Kommentarer[/B] Litt usikker på type. Da denne vil være lik en Dry Stout med mer kullsyre. Kanskje mer en American Stout med mindre bitterhet, men var ikke et alternativ. Den skulle egentlig bli OG 1070, men noen problemer med effektiviteten ble den bare 1057. Så noe svakere enn den skulle bli. Men litt lettere øl syns jeg ikke gjorde noe. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. september 2017 Flasket: 22. september 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N