Brygger: Tor Henning Åsvang
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8E Moderne porter og stout
OG: 1056
FG: 1010
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 6,0%
Beregnet IBU: 18,0
Beregnet farge: 69 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pils malt
Pale Ale Malt
Caramunich 2
Roasted Barley
Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
Nortern Brewer
Tettnanger

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnering
Sukker til ettergjæring på flaske. 7,7g pr liter.
2,9 vol co2.

[B]Meskeinformasjon[/B]
90 min på 63 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Danstar Nottingham
Gjærmengde: 4 pk.
Informasjon om gjæring:
Gjæret 7 dager i 18 grader. Ettergjæret på flasker i 14 dager i 18 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Litt usikker på type. Da denne vil være lik en Dry Stout med mer kullsyre. Kanskje mer en American Stout med mindre bitterhet, men var ikke et alternativ.
Den skulle egentlig bli OG 1070, men noen problemer med effektiviteten ble den bare 1057. Så noe svakere enn den skulle bli. Men litt lettere øl syns jeg ikke gjorde noe.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. september 2017
Flasket: 22. september 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N